Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

METAMORPHOSIS INSURANCE
Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες


"Διακοπή συμβολαίων", "αρνήσεις προσφορών", "ανυπαρξία συστάσεων" ...  Τι κάνουμε ;

Αγαπητέ «ασφαλιστή»,

Κάποιοι «ασφαλιστές» μου ζητάνε να σας δώσω κάποιες πληροφορίες περισσότερες για το πρόγραμμα Metamorphosis Insurance  που σκοπό έχει την μεταμόρφωση τους από «ασφαλιστές» σε «επιχειρηματίες».

Θα κάνω μια προσπάθεια με την ελπίδα πως θα γίνω αντιληπτός (το αναφέρω γιατί για να γίνει αντιληπτή μια νέα ιδέα, πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεπτόμαστε, κάτι που δεν είναι πάντα εύκολο). Θα σας δώσω μερικά παραδείγματα, για να πάρετε μια μικρή ιδέα, του τι σημαίνει «Metamorphosis Insurance».

Όλοι οι «ασφαλιστές», λοιπόν, προσπαθούν να «αποσπάσουν» (λες και είναι ανάκριση ..) συστάσεις από τους πελάτες. Όμως, οι πελάτες αντιδρούν ή τους δίνουν απλά κάποια ονόματα. Οι «ασφαλιστές» χρησιμοποιώντας το όνομα του πελάτη, πιστεύουν πως «ανοίγουν την πόρτα» της σύστασης και πως έτσι θα γίνει η πώληση ευκολότερα. Η πράξη όμως δείχνει πως δεν είναι τα πράγματα όπως τα περιμένουμε.

Αυτή την σκέψη και την ενέργεια την αλλάζουμε, στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε. Αντί να ζητάμε από τον πελάτη συστάσεις για να «πουλήσουμε ασφάλεια» (και μόνο που το  γράφω έτσι … ανατριχιάζω!) κάνουμε τον πελάτη να μας φέρνει νέους υποψήφιους πελάτες.  Αντί να θέλω να του «πάρω» κάτι, τον κάνω να μου «δώσει» κάτι.

Πώς γίνεται αυτό; 

Ευτυχώς πολύ εύκολα! Όμως για να γίνει, χρειάζεται να λειτουργήσω με τον πελάτη διαφορετικά. Για να έρθει σε σημείο ο πελάτης να μου φέρνει ο ίδιος νέους πελάτες, χρειάζεται να δημιουργήσω μια τέτοιους είδους σχέση μαζί του, ώστε να θέλει να το κάνει, να το βρίσκει χρήσιμο, να το κάνει για την επαφή που μου φέρνει και όχι για μένα, να το κάνει για να νοιώσει πως του προσφέρει, πως είναι χρήσιμος, πως έτσι κάνει το «καλό» στον άλλον.  Μόνο τότε θα κινητοποιηθεί να μου φέρει «έτοιμο πελάτη».

Πώς όμως θα γίνουν όλα αυτά;

Θα γίνουν με το πρόγραμμα ενεργειών που θα σας προτείνω, εσείς θα υλοποιείτε και μαζί θα το βλέπουμε κάθε μήνα, για έναν ολόκληρο χρόνο, μέχρι να το συνηθίσετε και να το εφαρμόζετε μόνοι σας.

Όμως, το θέμα δεν είναι τι θα κάνετε και πώς. Το θέμα είναι να αλλάξετε τρόπο σκέψης, αντιμετώπισης και αντίληψης, σε πολλά στοιχεία της δουλειάς σας.
Αυτά και άλλα πολλά περιλαμβάνει η «Metamorphosis Insurance» που θα κάνουμε, για να ξεφύγετε μια και καλή από τις συμβατικότητες, τις δυσκολίες που έχετε και την αγωνία σας να «πιάσετε τους στόχους σας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου