Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

METAMORPHOSIS INSURANCE
Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες

Ήρθε η ώρα να αποφασίσεις τι θα κάνεις!

Αγαπητέ ασφαλιστή,

Έχεις παρακολουθήσει δεκάδες σεμινάρια, έχεις ακούσει τόσους και τόσους εισηγητές, έχεις στο αρχείο σου μεγάλο αριθμό «βημάτων», «φάσεων», «διαδικασιών», «τρόπων», «μεθόδων» κλπ. για να προσεγγίσεις έναν πελάτη, να τον «μαγέψεις», να κάνεις το κλείσιμο, να πάρεις συστάσεις κλπ.

Όλα αυτά είχαν κάποιο αποτέλεσμα, αυτό είναι σίγουρο. Όμως, είχαν το «επιθυμητό» αποτέλεσμα;  Ήταν όντως τόσο χρήσιμα για να σε βοηθήσουν να «πετάξεις» στην κυριολεξία; Είχαν κάτι το διαφορετικό και σύγχρονο να σου προτείνουν; Άλλαξαν έστω και στο ελάχιστο τον τρόπο σκέψης σου, την νοοτροπία σου, την συμπεριφορά σου; Άλλαξαν καθόλου τον τρόπο δουλειάς σου;»

Εδώ είναι το μυστικό της δουλειά σου!

Όλα αυτά βρίσκονται στην ίδια κατεύθυνση, ανήκουν στο ίδιο στυλ, βγάζουν «ασφαλιστές καρμπόν», «πωλητές με την τσάντα» που κάνουν «μπάμ» από μακριά και γιαυτό οι πελάτες δεν ανταποκρίνονται εύκολα και πολύ.

Η αποφυγή απάντησης στο τηλεφώνημα σας, οι αντιρρήσεις, η υπεκφυγή πως πρέπει «να το σκεφτούν» ή «να ρωτήσουν τον άντρα/γυναίκα τους», πως «δεν έχουν λεφτά», πως «θα το κάνουν αργότερα» κλπ. , η μετέπειτα διακοπή του συμβολαίου, η μετακίνηση του σε άλλη ασφαλιστική εταιρία, η «ξαφνική εξαφάνιση τους» και κάθε άλλη αρνητική αντίδραση του πελάτη, προέρχεται από την εικόνα που έχετε δημιουργήσει, μια εικόνα που θέλει να αποφύγει.

Το σημαντικό στοιχείο είναι πως προτιμάει να είναι ανασφάλιστος και να κινδυνεύει, παρά να κάνει το συμβόλαιο!  Γιατί όμως ;

Το ερώτημα είναι σαφές, αλλά σίγουρα δύσκολο να απαντηθεί!

Θέλεις να κάνεις μια μεγάλη τομή στην δουλειά σου; Θέλεις να κάνεις αλλαγές που θα σε βοηθήσουν να γίνεις περισσότερο αποδεκτός από τον πελάτη; Θέλεις να αποβάλεις την αρνητική εικόνα του «ασφαλιστή» και να δημιουργήσεις την νέα εικόνα του ανθρώπου που του είναι χρήσιμος, που θα τον «ασφαλίσει έναντι των κινδύνων που διατρέχει», που είναι «ο άνθρωπος του» σε θέματα υγείας, σύνταξης και χρηματοοικονομικών, που είναι ο πραγματικός «σύμβουλος» του και όχι ένας «πωλητής» που πάει να του πάρει τα λεφτά του, για να κάνει τζίρο, για να πετύχει τον στόχο του και να πάει το περίφημο «ταξίδι»;

Αν πραγματικά θέλεις, τότε θα πρέπει να είσαι έτοιμος να αμφισβητήσεις, να ξανασκεφτείς, να αλλάξεις, να εγκαταλείψεις παλαιές μεθόδους, επαγγελματικά στερεότυπα, απαρχαιωμένες αντιλήψεις και πρακτικές, θα πρέπει να σκεφτείς «έξω από το κουτί» του παραδοσιακού και ξεπερασμένου «ασφαλιστικού συμβούλου» που ξέρει όλα τα «κόλπα» για να «πείσει», να «τουμπάρει» τον πελάτη και να «του πάρει» το συμβόλαιο, μόνο και μόνο επειδή τον κυνηγάει ο διευθυντής του.

Αν πραγματικά θέλεις, θα σταματήσεις να κυνηγάς τα λεφτά, τα bonus, τους στόχους, τα κίνητρα, τα ταξίδια και τις διακρίσεις που σου δίνει η εταιρία! Θα τα σταματήσεις για δύο λόγους : πρώτον γιατί δεν θα τα χρειάζεσαι για να φέρεις το αποτέλεσμα και δεύτερον γιατί μόνον έτσι θα απαλλαγείς από την πίεση, το άγχος και το κυνήγι που σου κάνει ο διευθυντής σου.

Ξέρεις αλήθεια γιατί η εταιρία, σου προβάλλει κίνητρα, δολώματα, δώρα, ταξίδια, κύπελλα, και ένα σωρό άλλα τερτίπια που τελικά τα έχεις βαρεθεί και εσύ ο ίδιος;    Ξέρεις γιατί σε πιέζει να πιάσεις τους στόχους, γιατί σε έχει από κοντά και σε αγχώνει; Γιατί φοβάται! Ναι,  φοβάται μήπως και δεν φέρεις το αποτέλεσμα, γιαυτό τα κάνει όλα αυτά! Ξέρεις, όμως,  τι θα γίνει αν εσύ φέρεις το αποτέλεσμα; Το πιθανότερο είναι πως θα σε αφήσει ήσυχο! Θα σου έχει εμπιστοσύνη και τότε θα συνεργάζεται μαζί σου αποτελεσματικά.

Η πρόταση μου, για την «μεταμόρφωση» σου, έχει ακριβώς στόχο το να φέρεις το αποτέλεσμα, αλλά από άλλο δρόμο. Όχι από τον δρόμο που προσφέρει σε σένα οφέλη πρώτα και μετά στον πελάτη, αλλά πρώτα στον πελάτη και μετά σε εσένα, που είναι και ο ασφαλέστερος τρόπος. Είναι απλός ο τρόπος, μια απλή αλλαγή προτεραιότητας, που όμως δημιουργεί έναν άλλον κόσμο, μια άλλη κατάσταση και γιαυτό γεννάει ένα διαφορετικό αποτέλεσμα, που έρχεται πιο εύκολα, πιο σίγουρα και με συνέχεια.

Αν λοιπόν βλέπεις 10 χρόνια μπροστά, τον εαυτό σου και την δουλειά σου, την καριέρα σου και την προσφορά σου στην κοινωνία γενικά και συγκεκριμένα σε ανθρώπους που σε έχουν ανάγκη. Αν θέλεις να νοιώσεις διαφορετικά, κάνοντας το λειτούργημα της «ασφάλισης» των ανθρώπων. Αν θέλεις ξεχωρίσεις από την μάζα, από τους συνηθισμένους «ασφαλιστές» με την συνηθισμένη και καθόλου δημοφιλή εικόνα . Αν θέλεις να δημιουργείς τα αποτελέσματα και να μην τα περιμένεις από τους «πελάτες».

Χρειάζεσαι ριζική «Μεταμόρφωση»!

Για να γίνει αυτό, θα χρειαστεί όμως να κάνεις μεγάλες επενδύσεις.  Σε χρόνο, γιατί δεν θα γίνει από την μια στιγμή στην άλλη, σε προσπάθεια γιατί πρέπει να βγεις από τις παλιές σου συνήθειες, σε αλλαγές γιατί θα ξεβολευτείς από τα συνηθισμένα, σε υπομονή γιατί οι άλλοι θα στέκονται στην γωνία να σε κατηγορήσουν και να σε δουν να αποτυγχάνεις, σε ψυχική δύναμη γιατί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσεις την άρνηση του πελάτη, μέσα από την δική σου ευθύνη, σε γενναιότητα γιατί θα διαπιστώσεις πως πρέπει να εγκαταλείψεις τον παλαιό εαυτό σου και να δημιουργήσεις έναν καινούργιο.

Δεν αναφέρομαι στην επένδυση που θα κάνεις σε χρήματα, γιατί αυτή η επένδυση είναι η μικρότερη αναλογικά με τις άλλες, είναι η πιο εύκολη στην απόσβεση της και η πιο σίγουρη στην μεγάλη απόδοση της.

Μόνο αν θέλεις λοιπόν να μπεις σε έναν άλλο δρόμο, στην αρχή παράλληλα με τον δρόμο που βαδίζεις σήμερα, αν θέλεις να κάνεις μια «τομή» στη ζωή και στην δουλειά σου, να δημιουργήσεις έναν νέο, διαφορετικό κόσμο γύρω σου,

Μόνο αν θέλεις να «μεταμορφωθείς»,

Τότε και μόνο τότε, επικοινώνησε μαζί μου για να ξεκινήσουμε. Δεν θα μπούμε σε διαδικασία να σου «πουλήσω», να «πεισθείς», να σε «ενημερώσω» και τα κλασσικά.

Ή είσαι αποφασισμένος να ξεκινήσεις ή όχι. 

Ή είσαι αποφασισμένος να ρισκάρεις ή όχι.

Αλλιώς, κάτσε εκεί που βρίσκεσαι, απόλαυσε την «ασφάλεια» που σου δίνει το συνηθισμένο και το παραδοσιακό, μην ξεκινήσεις κάτι που θα το σταματήσεις στην μέση. Έχεις δικαίωμα σε αυτό και κανείς δεν μπορεί να σε κατηγορήσει.

Φιλικά,

Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος

METAMORPHOSIS INSURANCE

Τηλ.  210 6080595






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου