Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

METAMORPHOSIS INSURANCE
Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος και Συνεργάτες

Αγαπητέ ασφαλιστή, αγαπητή ασφαλίστρια,
Ξέρεις πολύ καλά τις δυσκολίες που έχεις στην δουλειά σου, τα εμπόδια που αντιμετωπίζεις, τις αντιρρήσεις και αρνήσεις των πελατών, την καθυστέρηση που κάνουν για να αποφασίσουν, ενώ εσύ βιάζεσαι, χρειάζεσαι το συμβόλαιο, τα χρήματα, τον τζίρο για να πετύχεις τον στόχο και να σταματήσει να σε πιέζει ο διευθυντής σου. Όλα τα ξέρεις πολύ καλά.
Από την άλλη μεριά, έχεις παρακολουθήσει σεμινάρια, ομιλίες, διαλέξεις σου έχουν προτείνει τρόπους, μεθόδους, τρυκ και τεχνικές πώς να λύνεις αυτά τα προβλήματα και να αντιμετωπίζεις τις δυσκολίες, μερικά από τα οποία έχεις εφαρμόσει και έχουν κάποιο αποτέλεσμα. Σου έχουν λύσει όμως το πρόβλημα;
Επί 25 συνεχή χρόνια πραγματοποιώ σεμινάρια, δίνω ομιλίες, διαλέξεις και κάνω προσωπική εκπαίδευση σε ασφαλιστές, έχοντας εφαρμόσει τον τρόπο που περιέγραψα, με πολύ καλά αποτελέσματα, αλλά πάντα είχα την επιθυμία να βρω κάτι που να έκανε τον εκπαιδευόμενο ασφαλιστή, όχι απλώς γίνει καλύτερος, αλλά να «εκτοξευθεί» στην καριέρα του.
Τελικά το βρήκα και είναι αυτό που σου περιγράφω πιο κάτω.
Ο στόχος είναι η «ολική μεταμόρφωση» και όχι απλά ένας κατάλογος από «κολπάκια» για να κάνεις την δουλειά σου, να χειριστείς τον πελάτη, να τον καταφέρεις, να τον πείσεις και όλα αυτά που προσπαθούν να σας μάθουν. Ο στόχος είναι η δομικές αλλαγές στον τρόπο σκέψης και δουλειάς, έτσι ώστε οι αλλαγές που θα κάνεις, να δημιουργήσουν μια νέα δυναμική στην καριέρα σου, έτσι που να σε γεμίσουν συστάσεις και ραντεβού, αν μειώσουν τον χρόνο απασχόλησης σου με κάθε πελάτη, να αυξάνεις την παραγωγή σου όσο εσύ θες και να δουλεύεις όσες ώρες εσύ θες, έχοντας όμως εξασφαλίσει το ύψος των κερδών που επιθυμείς.
Το πρώτο στοιχείο είναι η ιδέα του “mentoring (γνωρίζω πολλούς ασφαλιστές που επισκέπτονται τον … πνευματικό τους, για να τους λύσει προβλήματα … ) δηλαδή η προσωπική – ατομική επικοινωνία για την σε βάθος διερεύνηση των εμποδίων που έχεις εσύ και που σου δυσκολεύουν τις πωλήσεις. Εμπόδια στην δομή του τρόπου σκέψης, των πεποιθήσεων, αντιλήψεων κλπ. σχετικά με την δουλειά του ασφαλιστή.  Δεν είναι «ψυχανάλυση» αλλά ανακάλυψη στοιχείων που «δουλεύουν» μέσα σου και σε καθορίζουν.
Το δεύτερο στοιχείο είναι η υποστήριξη για τουλάχιστον έναν χρόνο, με μηνιαίες «συναντήσεις» και παρακολούθηση της εξέλιξης της εφαρμογής όλων αυτών που θα δεχθείς να εφαρμόσεις, από όλα αυτά που θα συζητήσουμε, μια ολόκληρη μέρα και για 8 ώρες το λιγότερο κατά την διάρκεια του mentoring (πρώτο στοιχείο).
Το τρίτο στοιχείο είναι η «Μεταμόρφωση», δηλαδή η εξέλιξη σου από «κάμπια» που σέρνεται επάνω στα κλωνάρια και δεν μπορεί να πάει πουθενά, σε «πεταλούδα» που ανοίγει τα φτερά της και πετάει όπου θέλει.  Αυτό γίνεται μέσα από νέες αρχές, αξίες, τρόπο σκέψης, πεποιθήσεις, αντιλήψεις για την ζωή και την δουλειά, αλλαγές στην πράξη, μεταμορφώσεις!
Το ξέρουμε και οι δύο πως μπορεί να μην ταιριάζεις σε αυτή την διαδικασία. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι έτοιμοι να «ξεβολευτούν» και να κάνουν αλλαγές και μάλιστα δομικές! Οι περισσότεροι προτιμούν την «άνεση» της ακινησίας και δεν θέλουν να «σηκωθούν» από την θέση τους, παρόλα τα προβλήματα που έχουν λόγω ακριβώς αυτής της μονολιθικότητας.
Ωστόσο, απευθύνομαι σε όλους και όλες, γιατί δεν μπορώ να διακρίνω από μακριά ποιος μπορεί να με ακολουθήσει και ποιος όχι. Ενδεχομένως να μην ξέρετε και εσείς οι ίδιοι, οι ασφαλιστές και οι ασφαλίστριες.
Το μόνο κριτήριο που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να είμαστε σίγουροι είναι η «ένταση της θέλησης» να αλλάξεις και να πας πιο κάτω, από εκεί που βρίσκεσαι σήμερα.
Αν νιώθεις ότι είσαι βολεμένος και «μια χαρά», δεν έχει νόημα να χάσεις χρήμα και χρόνο.
Αν όμως νιώθεις πως θέλεις πολύ να «ξελασπώσεις» από το «τέλμα», να ξεφύγεις από τα κλασσικά και καθιερωμένα, να δημιουργήσεις μια νέα κατάσταση στην δουλειά και την ζωή σου, αν θέλεις να κάνεις μια ριζική τομή και να «απογειωθείς», τότε αξίζει τον κόπο να δουλέψουμε μαζί. Και λέω «μαζί» γιατί δεν είμαι «πνευματικός» για να σου πω μερικές αοριστίες και μετά να σε αφήσω στην τύχη σου. Θέλω να με νοιώθεις συμπαραστάτη και υποστηριχτή των προσπαθειών σου, εκείνον που θα σε ενθαρρύνει όταν βλέπεις πως «πέφτεις», εκείνον που θα είναι πρόθυμος να του μιλήσεις και να σε ακούσει, να του ζητήσεις βοήθεια, εκείνον που σε στηρίζει σε κάθε δυσκολία.
Μετά, αν το επιθυμείς, μπορείς να ανήκεις στην Ομάδα που θα δημιουργήσουμε, για να πάμε μαζί τα επόμενα 10 χρόνια.
Σε παρακαλώ μην με ρωτήσεις «πόσο κάνει» γιατί αυτό θα σημαίνει πως δεν έχεις ισχυρή ακόμη την «ένταση θέλησης». Κάνε όσες και όποιες ερωτήσεις θέλεις σχετικά με τα θέματα, τις διαδικασίες και τους τρόπους που θα χρησιμοποιήσουμε και εφόσον συμφωνήσεις σε όλα, κάνε και την «κρίσιμη ερώτηση» για να συμφωνήσουμε και σε αυτό (όπου θα έχεις να αντιμετωπίσεις μια «πρόκληση» στην οποία εύχομαι να αντιδράσεις θετικά). 
Το θέμα είναι να «θέλεις πραγματικά» και όχι να «εύχεσαι γενικώς» λέγοντας «καλό θα ήταν αλλά για πες μου και πόσο κάνει».
Όταν θέλεις κάτι πραγματικά, είναι γιατί έχεις αποφασίσει να το αποκτήσεις, όποια και να είναι η τιμή του (ιδιαίτερα όταν είναι προσιτή και μέσα στις δυνατότητες σου).








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου